<<<
 
Sanna Leupen, 'Schaduw 15', 2005, ets/aquatint op seemleer, 50 x 35 cm
 

Belangrijk thema in het werk van Sanna Leupen zijn structuren. Hierbij wisselt zij graag van perspectief, van het nabije in bijvoorbeeld de lijnen van haar eigen vingerafdruk of microscopische beelden van organismen, tot aan het verre perspectief van satellietfoto’s van de aarde. Van de structuren in zand, steen en water, naar de sporen die de mens achterlaat in het landschap.

Hoe mensen zich bewegen binnen bepaalde structuren en ten opzichte van elkaar, blijft haar inspireren. Haar fascinatie heeft zich steeds verder uitgebreid naar de structuren zelf en de sporen die de mens achterlaat. Misschien zoekt zij steeds naar de schoonheid van structuren in mens en natuur. Deze zoektocht reikte tot aan de drager van het beeld en zij kwam daarmee op zeemleer uit.

Zij heeft een voorliefde voor etsen omdat het materiaal een bepaalde weerstand biedt. De weerstand die ontstaat bij het krassen en wegzuren in zink of koper, bevordert de dynamiek en kracht van de afbeelding.
Afgedrukt op zeemleer ontstaat er een extra dimensie door de zachte huidstructuur. Deze structuur roept de neiging op het werk te willen aanraken, waardoor het dichter naar de toeschouwer komt.